Loading...
Menu

Στέλιος Μαλακόπουλος: Σιδερένια θέληση για χρυσό μετάλλιο

 

Στέλιος Μαλακόπουλος

Σιδερένια θέληση για χρυσό μετάλλιο

Πριν από ένα χρόνο ο Στέλιος Μαλακόπουλος, απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια του 2014, μίλησε σε μαθητές του σχολείου για την οδυνηρή εμπειρία του από το αυτοκινητιστικό ατύχημα που του είχε συμβεί. «Εμείς οι νέοι» είχε πει «νομίζουμε πως είμαστε απρόσβλητοι. Αρκεί όμως μια στιγμή απροσεξίας για να συμβεί ένα μοιραίο ατύχημα, για να ανατραπούν τα πάντα στη ζωή ενός νέου ανθρώπου… Ωστόσο ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του εσωτερικές δυνάμεις τις οποίες μπορεί να ανασύρει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και να συνεχίσει να στέκεται όρθιος».

Ένα χρόνο μετά ο Στέλιος έκανε πράξη τα λόγια του δείχνοντας ότι αποτελεί ένα παράδειγμα ισχυρής θέλησης που μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για όλους. Ο απόφοιτός μας που ήταν αθλητής καλαθοσφαίρισης, έγινε αθλητής στίβου στον σύλλογο ΑμεΑ, «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης και στην παρθενική του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έκανε δύο πανελλήνια ρεκόρ, στα 100 και 200 μ. Η προσπάθειά του δεν σταμάτησε και ο αθλητής με τη σιδερένια πυγμή συνέχισε να δίνει τον καλύτερό του εαυτό αυτή τη φορά σε διεθνείς διοργανώσεις.

Πρόσφατα ο Στέλιος Μαλακόπουλος επέστρεψε με δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια που κατέκτησε στο διεθνές meeting στίβου 10th Fazza Para-Athletics Championships, στις 9 Μαρτίου στο Ντουμπάι. Ο ίδιος πέτυχε μάλιστα τις δύο από τις καλύτερες νέες πρώτες επιδόσεις στα 100 μ., 200 μ. κατηγορίας 62 και το μήκος.

Ήταν η πρώτη του εμπειρία σε διεθνείς αγώνες και όπως έγραψε και ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook «η πρόσφατη επιτυχία, δεν με κάνει να επαναπαύομαι αλλά μου δίνει περισσότερη ώθηση». Στόχος του αποτελεί, πλέον, η συμμετοχή και διάκριση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Βερολίνο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, ενώ το βλέμμα του είναι στους  Παραολυμπιακούς Αγώνες που αποτελούν και τη μεγάλη του επιδίωξη.

Το Κολλέγιο Ανατόλια συγχαίρει τον απόφοιτό του για τη μεγάλη του επιτυχία.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 
 
 
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib masthead